Huidige stand van zaken
Met de eerste deelnemers is ervaring opgedaan en op basis hiervan zijn het systeem en het proces aangepast. Het concept blijft hetzelfde, maar de inrichting is anders. Zo is in 2020 de servicedesk in het leven geroepen, een plek waar op een persoonlijke wijze de aanmelding wordt doorlopen en waar deelnemers tussentijds voor al hun vragen bij terecht kunnen. Ook wordt gewerkt met verschillende technische partners: onder andere Moneyou GO, Buddy Payments en het Huishoudboekje in Utrecht. Per doelgroep wordt gekeken welke tool het meest geschikt is. De reacties zijn positief over zowel de techniek, het aanmeldproces als het concept. Door de coronacrisis is het hele werving- en aanmeldproces gedigitaliseerd, al proberen we voor hen die dit nodig hebben een fysieke aanmelding te doorlopen. We instrueren onze samenwerkingspartners en deelnemers via webinars en dit blijkt een zeer effectieve en schaalbare aanpak. Naast het stuk servicedesk en het uitgavenbeheer wordt er ook in samenwerking met het Utrechts Huishoudboekje en de VNG onderzocht wat er aan de inkomstenkant betekent kan worden met het project ‘Virtueel Inkomsten Loket’.
Daarnaast is de pilot Wonen zonder Schulden (Staedion), voor wat betreft de spreekuren met studenten, gekoppeld aan het Vaste Lasten Pakket. Door de samenvoeging worden capaciteit en energie effectief ingezet.
Wie doen er mee met het Vaste Lasten Pakket?
Vaste Lasten Leveranciers: KPN, Aegon, Greenchoice, Rabobank, VodafoneZiggo, Zilveren Kruis, Dunea, Staedion, CZ, a.s.r., Nationale Nederlanden, ING, VGZ, DSW. Daarnaast zijn we in gesprek met meer partijen, waaronder meer woningcorporaties zoals HaagWonen, telecom aanbieders en energieleveranciers.
Technische partners: Moneyou GO, Buddy Payments, Huishoudboekje, Dyme, plinkr, qlever en andere partijen aangesloten bij de social fintech alliantie.
Kennispartners: Purpose, Gemeente Den Haag, Schuldenlab070, HU, HvA, Nibud, VNG.